Van links naar rechts Rutger Verbeij, Ad Vurens, Rolf Korver, Alex Laurier, Collin Rijkaart
Van links naar rechts Rutger Verbeij, Ad Vurens, Rolf Korver, Alex Laurier, Collin Rijkaart (Foto: Nant Stolwijk)

Pompoenfestival Boskoop: vier de herfst!

Cultuur

BOSKOOP - Carnavalsvereniging De Krooshappers houdt zaterdag 1 oktober het Pompoenfestival in Boskoop. ’s Middags staat van 14.00 tot 19.00 uur de jeugd centraal. Toegang is gratis. Van 19.00 tot 00.00 uur heefteen feestavond voor Krooshapperleden plaats. Deze avond is toegankelijk voor jeugdleden en 18+ lidmaatschappen. Een kaartje kost € 15,- en kan worden besteld via de app.

Nu de vakantie voorbij is en het normale leven weer begint, vindt de carnavalsvereniging het tijd voor een feestje. Het Pompoenfestival (‘Een lekker feessie om het einde van de zomer en het begin van de herfst te vieren’) is een dag voor jong en oud. Kinderen laten in de middag de gekweekte pompoenen zien. Eerder dit jaar werden door de carnavalsvereniging zaadjes uitgedeeld op de basisschool. Daarna worden, onder het genot van een drankje en muziek, spelletjes gespeeld.

Feestavond Pompoenfestival

De leden van De Krooshappers kunnen zich zaterdag 1 oktober opmaken voor een heuse feestavond. In de gezellige circustent aan Laag Boskoop 3-11 treden verschillende bands op. Het thema van de avond is, hoe kan het ook anders, pompoen. ‘Even vieren dat we in zo’n fijn dorp wonen met zulke leuke mensen en samen genieten van de laatste mooie of één van de eerste slechte dagen’. Deze feestelijke dag staat helemaal in het teken van oranje. Iedereen wordt dan ook opgeroepen om zich feestelijk oranje te kleden.