Er is weer een Tuinpad Rijneveld.
Er is weer een Tuinpad Rijneveld. (Foto: Tuinpad Rijneveld)

Ontdek het Voedselbos

BOSKOOP - Er is op zaterdag 24 september weer een Tuinpad Rijneveld. De activiteit staat in het teken van het Voedselbos. 

Vroeger waren er veel voedselbossen maar de laatste jaren zijn deze verdwenen. Nu komen er gelukkig steeds meer voedselbossen. Het Tuinpad Rijneveld laat je deze keer het voedselbos weer ontdekken. "Meer verbinding zoeken met de natuur en wat voor voedsel zij de mens kan geven op een eerlijke manier." 

Elk gebied kent haar eigen grondsoort en elke grondsoort produceert ander voedsel. In het veengebied is dit anders dan op zand- of de kleigrond. Om 14.30 en om 15.30 uur zijn er lezingen van Liesbeth van Bemmel en Helene Marcus die alles weten over het moeras voedselbos. Zij willen hun ervaringen graag delen. 

Diverse kraampjes bieden eetbare planten aan en Yuverta heeft een prachtig verhaal over regeneratief boeren. Vanaf 10.00 uur is het Tuinpad Rijneveld geopend en sluit om 16.00 uur. Vanaf 12.00 uur is er de mogelijkheid om, elk heel uur, vanaf Plantentuin Esveld naar het voedselbos te varen met een authentieke schouw. Je kan ook zelf naar Juuls landje aan de Toegangseweg 10a in Boskoop. Deelname is gratis, alleen voor de lezingen wordt er een bijdrage van 5 euro gevraagd.