Het lintje.
Het lintje. (Foto: Archief)

Lintje uitgereikt door Spies

ALPHEN -  Annie Bergenhenegouwen-Luiten, woonachtig in de gemeente Alphen aan den Rijn, heeft afgelopen week uit handen van burgemeester Liesbeth Spies een Koninklijke onderscheiding (lintje) ontvangen. Bergenhenegouwen-Luiten is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bergenhenegouwen-Luiten ontving haar lintje bij de opening van de nieuwe werkplaats van Stichting Pluspunt in Rotterdam.

Ze verrichte gedurende 13 jaar een intensieve vrijwilligersrol bij Stichting Pluspunt in Rotterdam. Dat is een werk- en zorgcentrum dat zich van oorsprong richt op (voormalig) dak- en thuislozen, maar tegenwoordig ook op mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De stichting biedt zingevende dagbesteding aan zo’n 120 Rotterdammers.

De stichting is opgericht door haar zoon John Bergenhenegouwen. Na het overlijden van haar zoon raakte Bergenhenegouwen-Luiten op 70-jarige leeftijd betrokken bij Pluspunt als vrijwilliger.


Alphenaren in Miljoenenjacht

ALPHEN - Vijftig gelukkige inwoners van Alphen aan den Rijn jagen op miljoenen in Postcode Loterij Miljoenenjacht. Zondagavond 2 oktober is de ontknoping te zien bij SBS6. Een spannend vooruitzicht voor vijftig gelukkige inwoners van Alphen aan den Rijn uit postcodegebied 2402. 

Zij nemen plaats in de studio van Postcode Loterij Miljoenenjacht en strijden om prijzen tot wel vijf miljoen euro. Of de inwoners van Alphen aan den Rijn daadwerkelijk in de prijzen vallen is vanaf 19.55 uur te zien bij SBS6.

In Postcode Loterij Miljoenenjacht strijden vijfhonderd deelnemers van de Postcode Loterij uit tien Nederlandse wijken om verschillende grote prijzen. Eén van de aanwezige deelnemers neemt in de finale plaats aan de desk naast Linda de Mol om het ‘Gouden Koffer Spel’ te spelen. Diegene maakt met dit spel kans om een geldbedrag tot wel vijf miljoen euro te winnen.