Een muziekfestival voor een door inwoners van 't Veld
Een muziekfestival voor een door inwoners van 't Veld (Foto: aangelverd)

Zijvestival in ‘t Veld: een mix van allerlei stijlen

Algemeen

‘T VELD - Het Zijvestival is een tweejaarlijks muziekfestival in ’t Veld, voor en door inwoners van ’t Veld, Zijdewind en omstreken. Het uitgangspunt is dat iedereen die hobbymatig met muziek bezig is de mogelijkheid krijgt om dat eens op een podium voor vrienden en dorpsgenoten te brengen.

Dit levert elke keer weer een prachtige en zeer afwisselende dag op vol met muziek en gezelligheid. Een bonte mix van allerlei stijlen, leeftijden en muziekniveaus maken er samen elke keer weer een feestje van! De organisatie probeert er in het programma een mooie opbouw van te maken op zaterdag 2 oktober van 10.00 tot 21.00 uur.

In de ochtend is het programma ook gericht op de senioren onder de muziekliefhebbers. Zo komt het jeugdorkest van fanfare Samen Voorwaarts langs voor een optreden en daarna wordt er ruimte geboden door verhalen en liedjes van vroeger te laten horen en zien.

The Masked Singer

Het programma vervolgt met optredens van allerlei bandjes, muziekgroepen en zangkoren die allemaal op één of andere manier een band hebben met ’t Veld of Zijdewind. Deze editie is er ook een speciaal blok wat gebaseerd is op het TV programma “the Masked Singer”. Een aantal dorpsgenoten zal vermomd in een prachtig pak een optreden verzorgen en daarna is het aan het publiek om te raden wie er nou toch onder die maskers zitten. Ook zullen familieleden in het familieblok van zich laten horen, immers: muziek verbindt!

 Zijvestival, zondag 2 oktober in café De Vriendschap, Rijdersstraat 92 in ‘t Veld