Foto ter illustratie: kinderen kunnen met Lego bouwen.
Foto ter illustratie: kinderen kunnen met Lego bouwen. (Foto: archief Morvenna Goudkade)

Bouwen met Legostenen in De Herenhof

Cultuur

ALPHEN - Wie wil, kan op woensdag 21 september kan weer volop met Legostenen bouwen in Winkelcentrum Herenhof in Alphen.

Volgens de organisatie ie het inmiddels jaarlijks terugkerend evenement op de 3e woensdag van september een activiteit die elk jaar weer meer bezoekers trekt. Wie is er ook niet groot geworden met Lego? 

Uitdagen

Het doel en de visie van  het evenement is kinderen uit te dagen de grenzen van hun eigen creativiteit te verkennen en daar overheen te gaan. “De bouwwedstrijden leiden tot het unieke spel dat tegelijk leuk, creatief, plezierig en uitdagend is. De kleine bezoeker mag deze dag naar eigen inzicht een bouwwerk maken.”

Metamorfose

 Het middenplein van de Herenhof wordt omgetoverd tot één grote bouwlocatie. De kinderen kunnen weer individueel gaan bouwen en geheel naar eigen inzicht en fantasie een kunstwerk creëren. Na het bouwen worden de creaties op tafels geplaatst, met een formulier met NAW-gegevens. Een half uur voor het einde van het evenement wordt de prijsuitreiking gehouden, waarbij gelet wordt op creativiteit gekoppeld aan de leeftijd. “De winnaars van deze wedstrijd ontvangen een leuke prijs.”

Welkom

“Alle kinderen uit Alphen aan den Rijn en omstreken zijn van harte welkom tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Toegang voor de bezoekers is natuurlijk geheel gratis. Kortom er valt in de maand september weer veel te beleven in Winkelcentrum Herenhof.”

Het eerstvolgende evenement in De Herenhof staat gepland op 8 oktober.