Inspiratie gekregen door deze taarten?
Inspiratie gekregen door deze taarten? (Foto: Aangeleverd Sjaak van der Neut)

Heel Alphen bakt voor minderbedeelden

Cultuur

ALPHEN - Wijkcentrum Swaenswijk houdt al vijf jaar allerlei activiteiten, waaronder ook al meerdere jaren ‘Heel Alphen Bakt’. Dit jaar is besloten om hiermee iets extra’s te doen voor minderbedeelden.

“Helaas zijn er in deze tijd veel mensen voor wie het moeilijk is om de eindjes aan elkaar te knopen. Voor deze mensen willen we iets extra’s doen waar ze nu geen geld voor hebben”, vertelt Sjaak van der Neut van het wijkcentrum. “De activiteitencommissie is attent gemaakt op het project ‘Ik kook voor jou’, een particulier initiatief van Mariska van Vliet en Petra Dresscher. Stijgende kosten voor boodschappen en energie brengen dit project in gevaar. Daarom is besloten deze particuliere actie te ondersteunen met iets extra’s: de appeltaarten en cakes gaan dit jaar naar ‘Ik kook voor jou’! Samen iets doen waar mensen die het financieel moeilijk hebben, ook van kunnen genieten.”

Prijs

Naast aandacht voor de medemens kan er volgens Van der Neut ook een mooie prijs worden gewonnen. De beste appeltaart maar ook de beste cake wordt beloond met een waardebon van 75 euro, te besteden bij Banketbakker Stevers. Je kunt taarten/cakes met naam, adres en telefoonnummer op donderdag 6 oktober tussen 19.30 en 21.30 uur of vrijdag 7 oktober tussen 10.00 - 12.00 uur bij Wijkcentrum Swaenswijk, Jongkindt Coninckstraat 2b inleveren. Is bakken niet je hobby? Maar wil je wel het goede doel steunen? Koop dan zelf een appeltaart of cake en lever die naamloos in op bovengenoemde tijden. Vrijdag 7 oktober vanaf 13.00 keurt de jury onder leiding van wethouder Gert-Jan Schotanus, Ard van den Berg (Banketbakkerij Stevers) en Mariska van Vliet oprichtster van ‘Ik kook voor jou’ wie de winnaars worden. Van der Neut: “Bak jij ook een appeltaart of cake voor je medemens?”