De Nationale Sportweek is van start gegaan.
De Nationale Sportweek is van start gegaan. (Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn)

Nationale Sportweek volop actief in de gemeente Alphen

Nieuws

ALPHEN - Alphen aan den Rijn komt in beweging. De gemeente is, net als afgelopen jaar, één van de gastgemeenten van de Nationale Sportweek. Dat is een initiatief van NOS*NSF. De sportieve week is zaterdag 16 september van start gegaan en duurt nog tot en met 25 september.

Tijdens de Nationale Sportweek in Alphen kunnen jong en oud gratis deelnemen aan diverse sporten. De week is bedoeld is om lokale (sport)verenigingen extra in de schijnwerpers te zetten. Inwoners worden aangemoedigd om zonder verplichtingen kennis te maken met sporten en beweeg- en vitaliteitsactiviteiten binnen de gemeente Alphen. Juist nu, na de coronacrisis, is dat volgens de gemeente belangrijk. 

Ontdek het aanbod

Tot en met 25 september kun je je inschrijven voor een grote variëteit aan proeflessen. Van klassiek ballet bij Twirl- & Dansvereniging Spirit, de jaarmarktestafette van atletiekvereniging AAV’36 tot volleyballen bij Castellum: Alphen komt deze week in beweging. Voor verschillende activiteiten zijn nog plekken vrij. Kijk voor het volledige overzicht van alle activiteiten op de website van AlphenVitaal.

Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek laat volgens de gemeente zien dat iedereen kan genieten van sport en bewegen. Sporten inspireert, sporten verbindt en sporten is een belangrijke aanjager van de ontwikkeling van elk individu en een gezonde samenleving. ‘Sport doet iets met je’ is dan ook het thema van deze landelijke sportieve week.

Wethouder Gert-Jan Schotanus (sport) liet eerder weten blij te zijn dat Alphen weer hostcity is. “In Alphen aan den Rijn gaan wij voor een leven lang plezier in sporten en bewegen.”