ARC speelt gelijk tegen Smitshoek

ALPHEN - In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen is ARC er niet in geslaagd om de winst te pakken. Tegen Smitshoek werd het 2-2. Voorafgaand aan de wedstrijd vertelde een staflid van Smitshoek in het sponsorhome dat Smitshoek op kunstgras nog nooit verloren had.

ARC wilde maar al te graag die reeks onderbreken en zette vanaf de eerste minuut Smitshoek onder druk. Dat deden de Alphenaren met de wind in de rug. Smitshoek, met de ex-profs Luigi Bruins en Ryan Koolwijk in de gelederen werd teruggedrongen. In de 12de minuut was het raak voor ARC. Op een kleine twintig meter van het doel kwam Huib Oversloot in balbezit en hij schoot van grote afstand de bal in de rechterhoek. ARC kon slechts acht minuten genieten van die voorsprong. Na slordig opbouwen kwam Smitshoek uit het niets in de zestienmeter en van dichtbij rondde Nino Urban keurig af. ARC herpakte zich snel en twee minuten later werd een schitterde aanval door Luuk Samsom met een puntertje van afstand afgerond en werd het 2-1. Hierna probeerde ARC met afstandschoten de voorsprong te vergroten, maar Arjan Ouwendijk en Yassin Kaabouni richtten net te hoog of, in het geval van Yassin, de lat. In de 32e minuut kwam Smitshoek voor de tweede maal in de zestienmeter. Ryan Koolwijk speelde Nini Urban in de diepte aan. Die speelde Tjerk Ligtvoet simpel uit en schoot de bal koeltjes binnen. Even later werd hij gewisseld en kwam Neal Arnoldus in het veld. Beide ploegen gingen met met 2-2 aan de thee.

Strafschop

In het tweede bedrijf kon Smitshoek nauwelijks van het windvoordeel profiteren en kreeg in die tweede helft eigenlijk nauwelijks mogelijkheden. Het was ARC dat op jacht ging naar de winst. In minuut 60 kwam er een uitgelezen mogelijkheid. Op de achterlijn legde Matthijs de Oude de bal schitterend terug op Arjan Ouwendijk. Die werd echter gehinderd door een tegenstander toen hij wilde afdrukken en gedecideerd wijs scheidsrechter Jobse naar de stip. De normaal zo trefzekere eerste penaltynemer Jordi Tuithof schoot veel te zwak in en doelman Michael Termijn stopte de inzet simpel. Hierna gaf ARC niet op; was de betere ploeg maar in het verzilveren van de mogelijkheden zat even niet mee. In blessuretijd kwam er nog een megakans voor Arjan Ouwendijk die alleen voor doelman Termijn veel te zacht inschoot. En zo bleef het bij 2-2. Vlak na de wedstrijd zei Mark Evers dat wanneer er na 90 minuten 6-2 op het scorebord had gestaan dit niet gek geweest zou zijn. Helaas was dit niet het geval en moet ARC het met een punt doen. Omdat ook ODIN'59 en Kloetinge de volle winst niet pakte blijft ARC op plek 2 staan.