Er komen allerlei tochten.
Er komen allerlei tochten. (Foto: Fred Peters)

FTC en WW Aventi zijn 60 jaar

ALPHEN - FTC Avanti en WV Avanti bestaan 60 jaar op 8 en 9 oktober en vieren dit met Dikke Banden Races, dernywedstrijd en een nieuwe toertocht.

Op 8 en 9 oktober vieren de FietsToerClub Avanti en Wielervereniging Avanti dat zij 60 jaar geleden zijn opgericht. Het weekend is twee dagen fietsplezier voor iedereen. Met wedstrijden en een nieuwe fietstoertocht door de 8 kernen van Alphen aan den Rijn.


Wielerprogramma 10.00 tot 17.00 uur 

Zaterdag staat in het teken van de jeugd en junioren. De Alphense jeugd van 5 tot 12 jaar start om 12.30 uur met de Dikke Banden Races. Iedereen kan in zijn eigen leeftijdsklasse deelnemen op een eigen dikke bandenfiets. Dus: geen racefiets! De deelnemers fietsen 1 tot 3 rondjes op het afgesloten veilige wielercircuit. Deelname is gratis, maar een helm is verplicht. Heb je geen helm?, dan mag je er een van de vereniging gebruiken. Aanmelden kan via www.avanti.nl. 


Zondag is voor de volwassen renners. Om 12.30 uur komen er 10 derny motoren in de baan die de renners op gang trekken en zo met supersnelheden van 50 tot 55 km langskomen. Dit wil je niet missen. 


Fietstoertocht 30, 60 en 90 km

Op zaterdag en zondag organiseert de FietsToerClub Avanti een splinternieuwe toertocht door de 8 kernen van de gemeente Alphen. Deelname is gratisEr zijn 3 routes, de familietocht van 30 km, de doorfietsers 60 km en voor lekker doortrappen 90 km. De routes zijn digitaal op GPX beschikbaar en op papier. Starten vanaf het clubhuis aan de Amerikalaan tussen 09.00 en 11.00 uur. Gratis koffie of fris is er onderweg bij cafĂ© Het Oude Rechthuis in Aarlanderveen. Daar begonnen de trainingen 60 jaar geleden. En na afloop een drankje in het clubhuis, en dan ook kijken bij de wielerwedstrijden. 


Meer informatie op www.ftcavanti.nl. 


Zaterdagavond is er voor de leden, donateurs en oud-leden een barbecue. Aanmelden kan via de website van de vereniging tot 30 september.