Even konden de paraplu's weg, maar zo te zien niet voor lang. Toch was het toernooi een succes.
Even konden de paraplu's weg, maar zo te zien niet voor lang. Toch was het toernooi een succes. (Foto: Peter Vreeswijk)

Badhoevedorps golffeestje ondanks regen toch een succes

Saskia Vreeswijk

BADHOEVEDORP - Bbij QBeach aan de Sloterweg hadden zich afgelopen zondag veertien flights. oftewel teams, aangemeld om deel te nemen aan het Tank- en Autowascentrum Zwart Stratengolftoernooi. De organisator, Stichting Van Badhoevedorp Voor Badhoevedorp (VBVB), had weer een fantastisch parcours uitgezet van 18 holes over de groenstroken binnen en buiten Badhoevedorp.

Rond 12.00 uur gaf voorzitter Hans Schellinghout het startsein en kon gespeeld worden, ieder team van een andere hole. “Je weet het nooit als je in Nederland een evenement moet organiseren, wordt het ( snik) heet, een beetje nat of drijven we de straten uit”, sprak Schellinghout. Het laatste was het geval, maar gelukkig waren alle teams voorzien van paraplu’s met het logo van sponsor Zwart. Desondanks kwam de golfsport positief in beeld.

Inmiddels kan wel gesteld worden dat het Stratengolftoernooi helemaal verweven is met het dorp en de inwoners. Het evenement is uitgegroeid tot een absolute 'must'. Hieraan hebben niet alleen de spelers, maar zeker ook de marshals, chauffeurs, vrijwilligers en vele sponsors die garant staan voor het verloop van de golfdag en de after-party een enthousiast steentje bijgedragen.

Aan het einde van de dag mocht Hans Schellinghout het financiële resultaat van het toernooi, de loterij en de veiling bekend maken. Maar liefst 27.450 euro. Het legertje, overigens nog aan te wijzen, goede doelen dat de stichting VBVB ieder jaar met de opbrengst ondersteunt, kan dus rekenen op een aantrekkelijke financiële tegemoetkoming.