Het ESAN-ouderenkoor.
Het ESAN-ouderenkoor. (Foto: Laura Aartsen)

Jaarconcert ESAN-ouderenkoor groot succes

Algemeen

NIEUW-WEST - ‘’Het waren net kinderen die weer buiten mochten spelen’’, zegt Dicky Raams van het ESAN- ouderenkoor. Zo blij waren de koorleden om na drie jaar eindelijk te kunnen optreden. In 2019 was het laatste optreden van het ESAN-koor voor publiek, want vanwege de coronamaatregelen was het daarna niet meer mogelijk. Corona heeft veel koren de das omgedaan. Het ESAN-ouderenkoor heeft ook leden verloren, maar bestaat gelukkig nog steeds. ‘’Het gemis blijft’’, zegt Dicky.

Door: Wendela Gronthoud

De dochter van Cora, een zeer energieke sopraan van ‘ergens in de tachtig’, gaat mee naar elk Jaarconcert. ‘’Natuurlijk wil ik daarbij zijn. Ik zie hoe goed het zingen mijn moeder doet. Dat is belangrijk.’’ In het afgelopen jaar heeft het koor met veel inzet gerepeteerd, ook in de zomer. Het resultaat was tijdens het concert te horen: het enthousiasme spatte eraf. ‘’Eigenlijk hou ik niet zo van zang, maar bij het Ave Verum van Mozart sprongen de tranen in mijn ogen’’, zegt een zus van koorlid Trudi. ‘’Ik ben zo trots op mijn zus, ik wist niet dat ze dit in zich had.’’ Het koor zong een afwisselend repertoire met ingetogen stukken van Mozart en Händel om muzikaal flink uit te pakken bij Verdi en Bizet. Sopraan Sandra Lakerveld en tenor Frans Post zorgden voor sprankelende intermezzo’s. Dirigent Gijs Raeven en pianiste Kelly Vessies speelden samen een vrolijke dans van Brahms. Een van de aanwezigen vertelde het niet droog gehouden te hebben bij de Italiaanse aria van Frans Post die zo deed herinneren aan zijn Italiaanse vader. Zondag 2 oktober was een mooie herfstdag, bij uitstek geschikt voor een rondje Sloterplas. Toch zat de zaal vol met muziekliefhebbers die zich op het einde voluit lieten horen bij de heerlijke meedeiner Aan de Amsterdamse grachten.

Aanmelden

In oktober 2023 vindt het volgende jaarconcert plaats van het ESAN-ouderenkoor. Nieuwe zangers (vanaf 50+) zijn van harte welkom. En… U hoeft niet voor te zingen! Aanmelden bij Dicky Raams, tel. 020 6718735, email dickyraams@gmail.com. Het ESAN-koor repeteert elke woensdag van 13.00 tot 15.00 uur in De Schakel in de Paul Scholtenstraat 36 a. Kosten: 17 euro per maand.