De Groene Kans: een tuinfeestje in de wijk.
De Groene Kans: een tuinfeestje in de wijk. (Foto: Pixabay)

De Groene Kans verbindt mensen

NIEUW-WEST - De Groene Kans is een initiatief om het verspillen van eten tegen te gaan en mensen met elkaar te verbinden. Het met elkaar delen van overgebleven eten blijkt een goed middel om mensen bij elkaar te brengen. Juist in wijken waar mensen op verschillende manieren de wind tegen hebben is dit waardevol. Woon je in de buurt en wil je een keer langskomen? Iedereen is welkom. 

Locaties

Op deze locaties vind je De Groene Kans:
Geuzenveld: Elke vrijdag tussen 10.30 tot 12.00 uur in de binnentuin tussen de Plint en Geuzenhoek, ingang Cornelis Outhoornstraat.
Osdorp: Elke woensdag van 10.30 tot 13.00 uur bij de Stadsboerderij in het Stadspark.
Slotermeer: Dinsdag 8 november start er in de Dichtersbuurt een nieuwe Groene Kans voor de bewoners in die buurt. Vanaf 11.00 uur buiten de Oase.
Slotervaart: Elke donderdag van 12.30 tot 14.00 uur in Huis van de Wijk het Anker.
Bos en Lommer: Elke donderdag van 15.00 tot 16.00 uur in Huis van de Wijk Mansvelt.

Heb je goede ideeën of wil je samenwerken met De Groene Kans? Neem dan contact op met Maaike en Kim via info@degroenekans.nl.

Wat is De Groene Kans?

In 2020 is De Groene Kans gestart in Osdorp door Combiwel Buurtwerk en GGZ in de Wijk. Nu zijn er meerdere Groene Kansen in Amsterdam. Maaike en Kim zijn hier vanaf het begin bij betrokken. Nu zijn er 40 tot 60 mensen per Groene Kans gemeenschap. Maaike: "Wekelijks verdelen de vrijwilligers en de bezoekers van De Groene Kans gezamenlijk gratis boodschappen in 5 verschillende wijken: Osdorp, Slotervaart, Geuzenveld, Slotermeer en Bos en Lommer. Het eten halen we op bij supermarkten, groenteboeren en andere lokale ondernemers. Dit is gezond eten wat nog wel goed is, maar niet meer kan worden verkocht.”