Afbeelding
(Foto: Kim Vos )

Isabelle Beernaert met OXYTOCIN in Castellum

Algemeen

ALPHEN - Choreograaf Isabelle Beernaert (bekend van ‘So You Think You Can Dance’ en ‘The Ultimate Dance Battle’) vertaalt het alledaagse leven naar prachtige choreografieën. In haar nieuwe voorstelling OXYTOCIN laat ze zien waarom het belangrijk is om elkaar aan te kunnen raken. Op 29 oktober is de voorstelling te zien in Theater Castellum.

Hoe belangrijk is warmte en liefde? Die vraag hield Isabelle in coronatijd bezig. Bij veel mensen ontstond als reactie een verlangen om elkaar vast te pakken en te knuffelen, ook wel huidhonger genoemd. Isabelle: “Die ‘honger’ had ik zelf ook, een verlangen naar het knuffelhormoon oxytocine. Het bracht me terug naar mijn kindertijd, naar het internaat, waar ik van mijn achtste tot mijn dertiende heb gewoond toen ik op de balletschool zat. Ik ben daar heel eenzaam geweest. Overdag was ik aan het dansen, maar ’s nachts lag ik te huilen in bed, omdat ik de knuffels van mijn moeder zo miste.”

Dansen

Isabelle groeide op in Kortrijk (België) in een muzikaal gezin. Als kind speelde ze drums en trombone en eenmaal op het conservatorium ook piano en saxofoon. Toen ze acht jaar was, ging ze naar de professionele opleiding van de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. “Dansen vond ik het allerleukste. Het is eigenlijk ook een instrument, maar dan van je lichaam.”

Toen ze nog maar dertien jaar oud was, wist ze al heel stellig dat ze niet alleen dans wilde uitvoeren, maar ook creëren. Ze werd aangetrokken door alles wat met de voorstelling te maken heeft: decor, licht, kostuums. “Mijn klasgenootjes keken alleen naar de pasjes van de dansers en hoe hoog een been de lucht in ging, maar ik zag veel meer dan dat. Het gaat ook om mijn nieuwsgierigheid: hoe bewegen mensen, dieren, dingen? Wat gebeurt er als er beweging is?”

Kaarten

OXYTOCIN is op zaterdag 29 oktober (aanvang 20:15 uur) te zien in Theater Castellum. Een lichte voorstelling die toont dat de wereld niet zo donker is als we vaak denken. Het is geen sombere voorstelling, benadrukt Isabelle, maar een van liefde en hoop.

Tickets zijn te koop via www.theatercastellum.nl.

De voorstelling is te zien in Castellum.