Herdenking overledenen

Algemeen

BOSKOOP - Wereldwijd worden op woensdag, 2 november de overledenen herdacht, vooral in de RK-gemeenschappen. Ook de RK geloofsgemeenschap in Boskoop herdenkt haar doden op die dag.


In het kader van Boskoop-800 doet de gemeenschap dat dit jaar op een bijzondere manier. Onder het thema “Omzien en vooruitkijken” wordt de naam van alle overledenen uit haar gemeenschap, voor zover deze bekend zijn, genoemd.

Helaas is slechts een relatief klein deel van de overledenen bekend. Vanaf 1843 tot en met 1922 zijn registers door allerlei oorzaken verloren gegaan. Vanaf 1923 worden alle namen genoemd. Globaal zijn dat zo’n 2.500 Boskoopse namen die op woensdag, 2 november vanaf 14.00 u genoemd worden door mensen uit de hele Boskoopse gemeenschap. Door vertegenwoordigers van Boskoop-800, de Krooshappers, de Schouw, de eigen gemeenschap en andere Boskopers. Te beginnen met het jaar 1923. Ieder half uur is er een wisseling van lezers, met zang en muziek. Rond 17.30 u wordt dit eerste deel afgesloten met een uitvoering van The Last Post. Om 19.00 is het vervolg en om 19.30 uur een herdenking van de overledenen van dit jaar. Alle namen van overledenen zijn verzameld en zijn te zien in de hal van de RK kerk aan de AP van Neslaan in Boskoop.

Tijdens het verzamelen van de namen kwamen ook interessante historische aspecten naar voren. Er is een speciaal informatieblad met deze historische weetjes gemaakt. Dit vouwblad is voor iedere bezoeker die middag beschikbaar. Iedereen is op ieder moment van de middag welkom om te komen en te gaan, om te luisteren naar de namen.