Afbeelding

Onze dierbaren herdenken bij Lichtjes in het Donker 2022

ALPHEN - Dit jaar staan we, zoals elk jaar, stil bij onze overledenen in de eerste week van november op de Oosterbegraafplaats. Waar de vorige twee jaren in het teken stonden van een herdenking overdag (Lichtjes in het Daglicht), wordt dat dit jaar uitgebreid naar een week van Lichtjes in het Daglicht gecombineerd met een herdenkingsavond op zaterdag 5 november. 

Deze herdenkingsavond doet denken aan de vertrouwde lichtjesavond van enkele jaren geleden, maar wordt veel kleiner van opzet. De begraafplaats zal op deze zaterdagavond tot 21.00 uur toegankelijk zijn. Het hoofdpad wordt verlicht met tientallen kaarsen en je bent welkom een lichtje naar een graf te brengen. Houd er rekening mee dat delen van de begraafplaats onverlicht zijn, dus neem een eigen zaklamp mee!

Ook als een overledene niet is begraven op de Oosterbegraafplaats kun je deel uitmaken van deze herdenking. Naast het aansteken van een kaarsje, kun je met de rode brievenbus zelfgeschreven hemelpost versturen, een bloem steken in het bloemenhart en bij de gedichtenwaslijn gedichten lezen of schrijven over afscheid, verlies en verder leven. Ook kun je een zelfgeschreven gedicht aan de waslijn hangen. Of brei mee aan ‘de sjaal van verbinding’. Een mooi begin is vorige week gebreid tijdens Lichtjes in het Daglicht. Op zaterdagmiddag is er een speciale activiteit voor kinderen.

Een praatje

Gedurende de week is er een gezellige keet op de begraafplaats aanwezig bij de oude eikenboom, waar koffie en thee kan worden gedronken en een praatje kan worden gemaakt. De koffiekamer van het crematorium is op zaterdag 5 november vanaf 17.00 uur open om wat warms te drinken en in de aula kan je luisteren naar muziek en gedichten.

Herinnering in Beeld

De fotopresentatie ‘Herinnering in Beeld’, met portretten van dierbare overledenen, zal op zaterdag 5 november vanaf 17.00 uur in de aula van het crematorium op het grote scherm getoond worden. Foto’s kunnen worden ingestuurd door nabestaanden, voorzien van naam, geboortedatum en overlijdensdatum (info@lichtjesinhetdonker.nl).

Welkom

Het team vrijwilligers hoopt je te mogen verwelkomen bij Lichtjes in het Donker 2022. Wil je hen ondersteunen als vrijwilliger? Meld je aan via info@lichtjesinhetdonker.nl.
www.lichtjesinhetdonker.nl

Tip: Kom op de fiets!