Nieuw pand voor Voedselbank

Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken neemt nieuw pand in gebruik, mede dankzij hulp van Fonds Alphen. De voedselbank heeft een nieuw pand laten bouwen op de Parelstraat 4 in Alphen aan den Rijn. Een lang gekoesterde wens om magazijn- en uitdeellocatie op één locatie te hebben ging hiermee in vervulling.

Het maakt het werk aanzienlijk gemakkelijker, veel minder vervoersbewegingen (duurzamer) en veel minder sjouwwerk voor onze – voornamelijk oudere – vrijwilligers, om maar eens wat te noemen. Ook dichter bij huis wat behoud en werving van (nieuwe) vrijwilligers bevordert.

In het nieuwe pand is ook een kantine aangebracht, alsmede facilitaire voorzieningen voor de vrijwilligers voor koffie en lunch, inclusief een kantoorruimte voor administratieve werkzaamheden en plenair en individueel overleg. Omdat voedselveiligheid voor een voedselbank van essentieel belang is, zijn de vloeren en werkruimten van het pand dusdanig bewerkt dat hygiëne en werkomstandigheden aan alle eisen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit voldoen.

Hulp

De voedselbank had al deze voorzieningen niet kunnen bewerkstelligen als het daarbij niet ook de hulp had gehad van Stichting Fonds Alphen en omstreken.

Fonds Alphen e.o. verleent financiële steun aan concrete, benoembare projecten in de regio Alphen aan den Rijn die ten goede komen aan de lokale samenleving, o.a. op het gebied van sociaal-maatschappelijk terrein.

De voedselbank bedankt Fonds Alphen via deze weg voor haar ruimhartige bijdrage.