Prins 008 Bartho de Jong ging er vandoor met de winst
Prins 008 Bartho de Jong ging er vandoor met de winst (Foto: Harmonie Excelsior )

Prins 008 Bartho de Jong is Maestro van Boskoop 2022

Algemeen

Donderdag 13 oktober was het zover: de tweede editie van de Maestro van Boskoop in het Floratheater. Er waren drie kandidaten, van wie Prins 008 Bartho de Jong de meeste punten wist te behalen.

Harmonie Excelsior organiseerde de tweede versie evenement. Drie bekende Boskopers waren uitgenodigd: ds Evert Westerik, dominee van de Protestantse kerk in Boskoop, Bartho de Jong, bekend als prins Carnaval 008 en Conny Groenendijk, eigenaresse van de Primera. Al deze kandidaten namen hun eigen fans mee; de zaal was goed gevuld!

Dirigent Bart Roobol had de kandidaten een stoomcursus dirigeren gegeven waarbij ook tijdens de repetitie-avonden van het orkest werd geoefend. Donderdag was het de bedoeling het geleerde in de praktijk te brengen en te laten beoordelen door een vakjury. De muziekstukken pasten goed bij de kandidaten. Bartho dirigeerde onder andere “Carnaval Festival”(overbekend oorwurmmuziekje van De Efteling), Evert nam “I will follow Him” (uit de film Sister Act) voor zijn rekening en de “Can Can” sloot prima aan bij Conny. Overigens was het orkest niet onbekend voor haar: jaren geleden was ze majorette bij Excelsior. Dat liet ze ook duidelijk blijken toen ze haar tweede muziekstuk in majorettekostuum dirigeerde. Daaraan voorafgaand gaf ze nog een uitstekende demonstratie van het twirlen met de baton. Ook Bartho vertoonde zich bij zijn tweede stuk geheel in stijl van een prins carnaval.

De jury sprak waardering uit over het niveau van de kandidaten. De punten liepen niet ver uiteen. Terwijl het orkest een medley uit de tekenfilm Aladdin en de film The Wizard of Oz speelde, werden de punten van het publiek, orkest en jury bij elkaar opgeteld. Coos Rijsdijk, winnaar van de eerste editie in 2018 deelde de eerste prijs uit aan Bartho, Evert werd tweede en Conny derde.

Om het geheel in stijl af te sluiten dirigeerden de drie maestro’s aan het einde van de avond het Boskoops Volkslied. Het was een geslaagde avond, en weer een mooi feest in het kader van Boskoop 800. Zeker voor herhaling vatbaar!