Na 43 jaar plant haar familie een boom voor Judith
Na 43 jaar plant haar familie een boom voor Judith (Foto: aangeleverd)

Plant een boom voor je overleden kind

Algemeen

REGIO -  Stichting het Bos der Omarming organiseert op 26 november weer een boomplantdag in Natuurpark Geestmerloo. Tot 1 november kunnen bomen worden aangevraagd. Er is keuze uit zes boomsoorten, elk met z’n eigen symboliek en eigenschappen.

Het Bos der Omarming is een herdenkingsbos voor overleden kinderen. Ouders en/of andere nabestaanden kunnen een boom planten ter nagedachtenis aan hun kind. Samen vormen alle bomen een monument voor deze kinderen. Een monument dat elkaar jaar groeit, waar je door heen kunt wandelen, troost kan vinden en toch ook voorzichtig weer het leven kan vieren. In Natuurpark Geestmerloo staat ook een Wereldboom, voor alle overleden kinderen ter wereld.

Samen vormen de bomen een monument

Voor de Stichting is het belangrijk dat iedereen die dat wil, een boom kan planten voor hun kind. Wij mogen per jaar een aantal bomen schenken aan ouders die daar zelf de financiële middelen niet voor hebben. Ben jij, of ken jij een ouder (paar) die graag een boom willen planten? Laat het de stichting weten.

Aanmelden

Stuur een mail naar info@hetbosderomarming.nl en wij nemen contact met je op. Op 31 oktober is de uiterste aanmelddatum. Op de website kun je de verschillende soorten bomen zien en vind je alle informatie over de boomplantdag: hetbosderomarming.nl.

Voor informatie: Jan Alleman, 06 31908625.