Boskoop wordt weer een stuk schoner.
Boskoop wordt weer een stuk schoner. (Foto: Archief Simon de Jong)

‘Samen houden we het in Boskoop schoon’

BOSKOOP- “Langs de Nederlandse oevers van rivieren, sloten en vaarten ligt meer plastic zwerfafval dan op de meest vervuilde plekken van de oceaan”, stelt Simon de Jong van Boskoop Schittert. Op zaterdag 19 november en zaterdag 17 december staan de volgende jutteracties in Boskoop op de planning. Om 10.00 uur verzamelen ze in op de parkeerplaats bij het voormalige gemeentehuis aan de Zijde.

Volgens de Jong is het statement een constatering van een van de bestuurders in het Groene Hart. De gemeenten in het Groene Hart werken samen om plastic afval in Gouwe, Oude Rijn, Hollandse IJssel en Nieuwe Maas en verder richting de zee tegen te gaan.

In Boskoop heeft de Rotary initiatief genomen tot een maandelijkse opruimactie op de tweede zaterdag van de maand. Vanaf 10.00 uur tot ongeveer 11.30 uur ruimen de vrijwilligers met elkaar het zwerfafval in het centrum van Boskoop op. De organisatie zorgt voor hesjes, grijpers en afvalzakken.

Vanaf januari 2023 houdt Rotary deze schoonmaakactie weer op de tweede zaterdag van elke maand. In 2023 zijn de volgende data: 14 januari, 11 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei, 10 juni.

Voor informatie kun je contact opnemen met Simon de Jong (e-mail: s.dejong1955@gmail.com).