Parkinson Café Alphen geeft gratis voorlichting over bewegen

ALPHEN - Parkinson Café Alphen geeft woensdag 23 november een presentatie 'Alle Parkinsonpatiënten kunnen bewegen' door Trudy Bloem (Algemeen fysiotherapeut, ParkinsonNet therapeut, Medische Trainingstherapie, CVA revalidatie, DystonieNet therapeut). Zij is volgens de organisatie super enthousiast en weet jou ook in een paar minuten enthousiast te maken en ook je spieren los te krijgen.

Alexander Schoon gaat door middel van oefeningen die boksers doen om te trainen, u laten zien dat iedereen oefeningen kan doen. Schoon is fysiotherapeut en geeft al geruime tijd wekelijks Bokstraining (niet om te vechten, maar om te bewegen) voor Parkinson patiënten in Alphen aan den Rijn. Hij laat zien dat iedereen aan deze training mee kan doen.

Veel mensen met Parkinson vragen zich af of sporten helpt om de symptomen van hun ziekte te verminderen en welke oefeningen dan het beste zijn. De beste oefening is er een die veilig is, plezierig en toch uitdagend. Lopen op de loopband, boksen, dansen en nog vele andere manieren van bewegen worden door wetenschappers aangeraden. Kortom: vind de trainingsactiviteit die bij jou past, je motiveert en je uitdaagt.

Heeft u nog vragen, e-mail of bel dan gerust: info@parkinsoncafealphenaandenrijn.nl of 06-15884221, kijk altijd op de website: www.parkinsoncafealphen.nl

Locatie: Buurthuis Kerk en Zanen, de Oude Wereld 51-59, Alphen aan den Rijn. Tijd: 14.00 tot 16.30 uur.