Bioscoop Castellum in Alphen staat zondagmiddag 27 november in het teken van de shantykoren.
Bioscoop Castellum in Alphen staat zondagmiddag 27 november in het teken van de shantykoren. (Foto: Aangeleverd Castellum)

Shantykoor en film

ALPHEN - Bioscoop Castellum in Alphen staat zondag 27 november om 13.00 uur in het teken van de shantykoren. Voor aanvang van de film ‘Fisherman's Friends: One and All’ zijn er diverse stands aanwezig en treedt het Alphense shantykoor De Kreunende Sluisdeuren live op. Het belooft volgens Castellum een feestje te worden. Kaarten zijn vanaf heden te koop via www.theatercastellum.nl.

Nederland is volgens de culturele instelling een echt korenland. Er zijn meer dan 100 shantykoren. Vandaar dat een film over zeemansliederen en het wel en wee van een shantykoor zeker niet mag ontbreken in Castellum. Het Alphense shantykoor ‘De Kreunende Sluisdeuren’ trakteert de bezoekers voor aanvang en in de pauze op meerstemmige zeemansliederen. Ook zijn er diverse stands en is er een loterij in de pauze met mooie prijzen. Bezoekers zijn vanaf 12.00 uur welkom. Een kaartje voor het evenement kost 13,50 euro en is inclusief een kopje koffie/thee en iets lekkers voor aanvang.

In 2019 kon je in ‘Fisherman's Friends' zien hoe een visserskoor uit Cornwall met traditionele zeemansliederen onverwacht de hitlijsten bestormde. Het was het waargebeurde succesverhaal van het gelijknamige shantykoor. In de nieuwe film, die zich een jaar later afspeelt, hebben de mannen moeite met het uitbrengen van hun tweede album.