De gemeente Alphen heeft bijna 40 zienswijzen ontvangen.
De gemeente Alphen heeft bijna 40 zienswijzen ontvangen. (Foto: Archief gemeente Alphen aan den Rijn)

Gemeente beantwoordt zienswijzen verkeersmaatregelen Hazerswoude-Dorp

HAZERSWOUDE-DORP - De gemeente Alphen heeft bijna 40 zienswijzen ontvangen op het ontwerpbestemmingsplan ‘Verkeersmaatregelen Hazerswoude-Dorp’. Van 2 juni tot en met 13 juli kon wie wil een zienswijze indienen. In een zienswijze kan iemand zijn mening geven over het plan.

De zienswijzen worden beantwoord in een ‘Nota van beantwoording zienswijzen’. Naar aanleiding van de zienswijzen kunnen de bestemmingsplanregels, verbeelding (digitale kaart) en/of de toelichting worden aangepast of aangevuld. De gemeente maakt een nieuwe set documenten, waarover eerst het college besluit. Daarna beslist de gemeenteraad over de zienswijzen en stelt het bestemmingplan vast.

Voor de vaststelling van een bestemmingsplan geldt dat de gemeente normaal gesproken binnen twaalf weken na de zienswijzeperiode een besluit moet nemen. Maar dit is niet verplicht. Deze termijn wordt in dit geval niet gehaald. "Door de sterke samenhang tussen de lokale maatregelen en de provinciale maatregelen die in het Provinciaal InpassingsPlan (PIP) N207 Zuid staan, vraagt de beantwoording meer tijd dan normaal. Wij vragen daarom uw geduld voor een reactie op de zienswijzen", aldus de gemeente.

Omdat het PIP en het bestemmingsplan zo sterk met elkaar verbonden zijn, willen Provincie Zuid-Holland en de gemeente beide plannen zoveel mogelijk tegelijk laten vaststellen. De Commissie m.e.r. heeft gevraagd om een aanvulling op de milieueffectrapportage (m.e.r.). Provincie Zuid-Holland werkt daar op dit moment aan.

Op de webpagina van de N207-Zuid staat de nieuwsbrief van de provincie. Daarin vind je meer informatie.