De Boys leden een kansloze nederlaag.
De Boys leden een kansloze nederlaag. (Foto: Hazerswouse Boys)

Nederlagen Hazerwoudse Boys en Floreant

HAZERSWOUDE/BOSKOOP - Hazerwoudse Boys heeft zichzelf zaterdag 12 november een slechte dienst bewezen door op eigen veld met ruime cijfers te verliezen van het Leidse Roodenburg. In een niet al te hoogstaande wedstrijd gingen de mannen van trainer Wilco Wapenaar met 0-4 onderuit. Floreant verloor met 2-0 van Graaf Willem II VAC uit Wassenaar.

Momenteel staat Hazerswoudse Boys op een tiende positie. Het seizoen is nog jong maar als Hazerswoudse Boys aan het einde van dit seizoen nog steeds op deze positie staat, moet het nacompetitie spelen ter voorkoming van degradatie naar de vijfde klasse.

Binnen vijf minuten was het raak. Roodenburg kwam alleen voor keeper Patrick vd Reest. De Hazerswoudse doelman pakte de inzet van dichtbij nog knap maar de rebound werd overtuigend binnengeschoten door een van de Leidse spitsen (0-1). Vlak voor rust kwam Roodenburg op 0-2. Want na een prima aanval over een paar schijven werd er vanaf de rand van het strafschopgebied secuur uitgehaald. De bal ging onhoudbaar in de benedenhoek (0-2).

Tweede helft

De tweede helft begon met een prima kans voor de Boys, want na een goede steekbal van Justin van Vliet kwam Sylvester Blonk alleen voor de keeper. De rechteraanvaller haalde hard uit maar zijn inzet ging voorlangs. Na een uur was de wedstrijd beslist. Ties Tijssen maakte een overtreding in zijn eigen strafschopgebied. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven. De strafschop werd feilloos binnen geschoten (0-3). Vlak voor het einde werd het leed voor de Boys nog groter. Na een rommelige situatie voor het doel van Hazerswoudse Boys maakte Robbie Kraan een overtreding. De scheidsrechter wees opnieuw naar de stip. Ook deze strafschop ging overtuigend binnen (0-4). Even later floot de prima leidende scheidsrechter voor het einde en zakte de Boys naar een tiende positie op de ranglijst.

Floreant

De wedstrijd Floreant- Graaf Willem II VAC ging lange tijd gelijk op, waarbij het team uit Wassenaar het merendeel van de tijd de bal had, maar Floreant prima weerstand bood. Met een stabiele defensie, een hardwerkend middenveld en een constant op kansen loerende aanval speelde Floreant een goede eerste helft. In de tweede helft moest de uitstekend keepende Dorus Donkers echter toch buigen. Een vrije trap werd prachtig binnengeschoten en nadat Floreant met een extra spits ging spelen maakte Graaf Willem II VAC snel gebruik van de ruimte: eindstand 2-0.