Wist je dat maar liefst één op de vijf ondernemers te maken krijgt met cybercriminaliteit?
Wist je dat maar liefst één op de vijf ondernemers te maken krijgt met cybercriminaliteit? (Foto: Archief Rodi Media)

Cybercrimecongres Digitaal veilig ondernemen voor het MKB in Alphen

Nieuws

REGIO - Wist je dat maar liefst één op de vijf ondernemers te maken krijgt met cybercriminaliteit? Voorbeelden die veel schade kunnen veroorzaken zijn ransomware (gebruiken van een computervirus als chantagemiddel), phishing (stelen van geld en gegevens via een valse website) en een DDoS-aanval (website uit de lucht halen). 

Jaarlijks kost dit bedrijven ruim 10 miljard euro. Hoe voorkom je dat je slachtoffer bent? Ontdek dit tijdens het cybercongres op woensdag 23 november. Het congres begint om 16.00 uur en heeft plaats in Vogelpark Avifauna aan de Hoorn 59 in Alphen aan den Rijn. Onder leiding van tv-presentator Kees van der Spek leren ondernemers uit de regio in één middag van een cybercrime slachtoffer, een cybercrime-expert en de politie meer over de meest voorkomende cybergevaren. Hoe je voorkom dat je het volgende slachtoffer bent en wat moet je doen als het jou is overkomen? Ook is er volop ruimte om vragen te stellen aan de sprekers en met elkaar in gesprek te gaan. Het cybercongres wordt afgesloten met een borrel waar je met elkaar kunt napraten.

Dit cybercrimecongres wordt gehouden door de gemeenten en ondernemersverenigingen uit Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem in samenwerking met de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Om ervoor te zorgen dat je bedrijf veilig blijft, mag je dit cybercrimecongres volgens de gemeente als ondernemer niet missen. Aanmelden kan via www.boostyourdigitalbusiness.nl. Na afloop krijg je een waardebon waarmee je direct aan de slag kunt met het verbeteren van de digitale veiligheid in je bedrijf.