Een foto-expositie met als thema ‘een passie voor Groen’ mag niet ontbreken in het jubileumjaar Boskoop 800.
Een foto-expositie met als thema ‘een passie voor Groen’ mag niet ontbreken in het jubileumjaar Boskoop 800. (Foto: Peet Hiddink)

Foto-expositie in het teken van Boskoop 800 bewonderen in de bieb

BOSKOOP - Als je Boskoop zegt, dan zeg je ‘Groen’. Daarom mag een foto-expositie met als thema ‘een passie voor Groen’, niet ontbreken in het jubileumjaar Boskoop 800. De Boskoopse fotograaf Peet Hiddink heeft voor dit speciale jubileum deze foto-expositie samengesteld als een eerbetoon aan alle kwekers, hoveniers en alle anderen die zich in Boskoop bezig houden met het ‘Groen’ !

Peet Hiddink: “Het thema van mijn nieuwe foto-expositie ligt mij na aan het hart! Je onderdompelen in het ‘groen’ van de natuur voelt goed en rustgevend. Niet alleen onze lichamelijke gezondheid, maar ook de geestelijke gezondheid is erbij gebaat. De schoonheid die we kunnen zien in onder meer planten, bloemen en bomen, kan ons een toegevoegde waarde bieden. Denk aan de enorme variëteit aan vormen, structuren, kleuren e.d., die we tegen kunnen komen in de ‘groene wereld’. Zo kunnen we extra genieten van al het ‘groen’ om ons heen in zijn vele facetten. Natuur, milieu, duurzaamheid en Groen, zijn veel besproken onderwerpen van dit moment en een steeds grotere bewustwording van onze taak tot het behoud van onze groene omgeving is van groot belang! Graag wil ik het publiek aanmoedigen om ( nog) meer aandacht te geven aan ‘groen’ in huis, tuin en omgeving. Ik wil mensen stimuleren om met ‘andere ogen’ te gaan kijken naar én een verbintenis aan te gaan met ‘groen’. Ik hoop met deze expositie de kijker te inspireren een ( grotere) passie voor ‘groen’ te gaan ontwikkelen! ‘Groen’ is van en voor ons allemaal! ”

De expositie is te bezichtigen van 21 november tot 19 december in het oude raadhuis/ bibliotheek aan De Zijde. Zie voor openingstijden de website: www.bibliotheekrijnenvenen.nl . De fotograaf is op woensdagmiddag 23 november en dinsdagmiddag 13 december hier ook zelf aanwezig van 14.00 tot 17.00 uur om je te ontmoeten en eventueel vragen te beantwoorden.

Meer groen

Arie Cees de Jong (66) uit Boskoop gaat op 16 november 800 bomen gaat planten. Vanwege het feestjaar Boskoop800 en vanwege Nationale Boomfeestdag. Het bomenfeestje begint met de aanplant van een speelbos, daarna volgen een vogelbos en een eetbaar bos, oftewel een ‘tasty garden'.