Team Sportservice verhuist en maakt plaats voor 30 vluchtelingen

Team Sportservice Zuid-Holland is op 26 april van Poeldijk naar een tijdelijke locatie in Patijnenburg in Naaldwijk verhuisd, zodat de locatie gebruikt kan worden om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen.

Sinds 1982 was Team Sportservice Zuid-Holland gevestigd aan de Arckelweg 30 in Poeldijk. “In de afgelopen veertig jaar hebben we hier met veel plezier gewerkt. Wij gaan in de zomer verhuizen naar een nieuwe locatie in Capelle aan den IJssel en hebben in samenspraak met de gemeente Westland onze plannen naar voren gehaald. Wij zijn een stichting die maatschappelijke doelen nastreeft en we dragen hiermee graag ons steentje bij aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen”, aldus provinciaal manager Harry Akkermans.

Flexibiliteit 

De gemeente Westland bedankt Team Sportservice voor hun medewerking. De gemeente is zich bewust van de flexibiliteit en extra inzet die dit vraagt van Team Sportservice. Voor de ondersteuning in Westland voorziet de gemeente met de verhuizing geen gevolgen. 

30 vluchtelingen

Vanaf 13 mei worden de eerste vluchtelingen die momenteel op een andere, tijdelijke locatie binnen de gemeente onderdak vinden verhuisd naar een van de gemeentelijke locaties voor langdurende opvang. 

De locatie aan de Arckelweg is er daar een van; hier worden circa 30 vluchtelingen uit Oekraïne gehuisvest. Hoe lang deze opvanglocatie precies in gebruik blijft is op dit moment nog niet bekend.

De gemeente Westland maakte begin april al bekend in totaal 300 vluchtelingen uit Oekraïne langdurig op te willen vangen. Een van die locaties is in Poeldijk, maar vanaf de tweede helft van juni worden Oekraïners ook opgevangen aan de Burgemeester Crezeelaan in De Lier. Dit terrein wordt momenteel geschikt gemaakt om circa 100 vluchtelingen uit Oekraïne voor een langere tijd op te vangen.