Last onder dwangsom voor inbreker

Burgemeester Arends een last onder dwangsom opgelegd aan een man die in de nacht van 15 november in Poeldijk werd aangetroffen met inbrekerswerktuigen. Gelet op de feiten en omstandigheden is het aannemelijk dat de man diefstal of een inbraak wilde plegen in de gemeente Westland. De maatregel is bedoeld om herhaling te voorkomen.

Een politieagent zag een persoon tussen twee auto’s zitten. De man zette het bij het zien van de agent op een lopen, maar kon na een korte achtervolging staande worden gehouden. Uit gegevens in het politiesysteem bleek dat hij al meerdere malen was veroordeeld voor vermogens-, drugs- en geweldsdelicten. Door de aanhouding op heterdaad, de antecedenten in de afgelopen jaren en de aangetroffen inbrekerswerktuigen acht de burgemeester de kans d dat de man opnieuw de fout in gaat groot.

Als de betrokkene opnieuw staande wordt gehouden met inbrekerswerktuig is hij een dwangsom verschuldigd van 2.500 euro, totdat een maximum is bereikt van 10.000 euro. Als de overtreding daarna opnieuw wordt gepleegd, kan de burgemeester een nieuwe, hogere dwangsom opleggen. Deze bestuurlijke maatregel staat los van eventuele strafrechtelijke vervolging.


Bingo in 't Vrondel

Woensdagavond 28 december houdt de dorpsvereniging van Ter Heijde a/z een Oudjaarsbingo. Inloop vanaf 19.00 uur de bingo start om 19.45 uur, aanmelden is niet nodig.