'De voorstelling werd weer een groot succes.
'De voorstelling werd weer een groot succes. (Foto: PR)

Verburch-hof speelde 'Kerst met Mies de Muis'

Op woensdag 14 december speelden we het stuk 'Kerst met Mies de Muis' op de Verburch-hof. Er was weer grote belangstelling voor de voorstelling. Ook vanwege de aanmelding bij Westland Ontmoet.

Aan de hand van hun ouders, opa’s en oma's kwamen de peuters het atrium van de Verburch-hof binnen. Ze keken er naar uit om hun favoriete dieren uit Bosrijk weer terug te zien. Ditmaal waren de deuren ook opengesteld voor mensen uit de buurt via WestlandOntmoet. Samen zijn met kerst is niet voor iedereen vanzelfsprekend en daarom dit gebaar om meer mensen te laten genieten!

Terwijl iedereen een plekje zocht in de zaal, speelden twee leerlingen uit groep 8 kerstliedjes op de piano. Met het bekende openingslied 'Welkom allemaal' startte de voorstelling.

Het was bijna kerstfeest en alle dieren waren in de weer met de voorbereidingen. Bas de Beer maakte een heerlijke kersttaart, Lieve was op zoek naar de allermooiste kerstboom, Tante Pollewop poetste haar huis en Stef het Stekelvarken bracht op zijn longboard de kerstkaarten rond. Iedereen had het druk. Mies de Muis vroeg zich af wat er allemaal aan de hand was, want niemand had zelfs maar een minuutje tijd voor haar. Verschrikt kwam ze erachter dat het kerstavond was. Ze probeerde haar huis nog snel gezellig te maken met de allerlaatste kerstboom die ze nog kon vinden in het bos. Maar kerst vieren in je eentje viel niet mee. Gelukkig dachten de vrienden daar precies hetzelfde over en dus trommelden ze elkaar op en togen zo snel mogelijk naar het huis van Mies om haar te verrassen. Daar werd een fles champagne ontkurkt en het werd een kerst om nooit te vergeten!


--