Tafeltennissers kampioen in tweede klasse

De najaarscompetitie zit er weer op de voor tafeltennissers van tafeltennisvereniging Smash uit Monster. Voor duo team 2 uitkomende in de tweede klasse was het een succesvol seizoen. Zij kunnen het kampioenschap vieren.

Vorige week werden de laatste wedstrijden van het seizoen gespeeld. Smash 2 had op dat moment 25 punten en concurrenten Salamanders 3 uit Wateringen en Twenty-one Up 5 uit Rotterdam hadden elk 26 punten tot dan toe behaald. Smash 2 had echter een wedstrijd minder gespeeld en de heren hadden in de laatste week dus twee wedstrijden op het programma.

Op maandag 21 november waren het Edwin Bol en Sander Bakker die het opnamen tegen Pingwins 2 uit Den Haag. Zij stuurden de mannen uit Den Haag zonder punten terug naar huis. Die avond speelde Salamanders 3 hun laatste wedstrijd van het seizoen. Ook zij wonnen maximaal en konden dus ook 5 punten toevoegen aan hun puntentotaal. Daarmee had Smash dus 30 punten en Salamanders 31 punten.

De Smashers hadden het woensdag 23 november, in hun laatste wedstrijd, dus volledig in eigen hand. Edwin en Sander speelden tegen Gorkum 1 in Gorinchem. Het werd een zware avond. De eerste 4 wedstrijden werden verloren. Het kampioenschap verdween dus langzaam uit zicht. Edwin speelde de laatste wedstrijd van de avond. Uiteindelijk de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De eerste game verloor Edwin, maar hij herpakte zich en wist de tweede en derde game in zijn voordeel te beslissen. De vierde game was weer in het voordeel van Gorkum. Er moest dus een laatste allesbeslissende vijfde game aan te pas komen. Die spannende laatste game wist Edwin in zijn voordeel af te sluiten door met 9-11 te winnen. Met dat ene punt erbij kwam Smash dus op 31 punten uit. Daarmee dus op gelijke hoogte met Salamanders 3.


Twenty-one Up 5 uit Rotterdam behaalde ondertussen in hun laatste wedstrijd 3 punten en speelde daarmee geen rol meer in het kampioenschap. Aangezien Smash tweemaal van Salamanders won eindigde de heren van Smash op een eerste plaats in de ranglijst. Duo team 2 bestaande uit Edwin Bol, Sander Bakker en Laurens Sanders zullen, door dit kampioenschap, volgend seizoen in de eerste klasse te vinden zijn.