Afbeelding

Gedumpte haan vindt nieuw thuis

Vorig weekend sloegen enkele buurtbewoners in Monster alarm. Op de Gantellaan scharrelde een haan rond, die vermoedelijk gedumpt was. Buurtbewoonster Alexandra maakte zich ernstig zorgen om het beestje: "Het is wachten tot hij wordt aangereden. Wij hebben in de buurt nagevraagd of iemand de haan - ik denk dat het een Brahma is - mist, maar niemand lijkt hem te missen." 

Alexandra nam vorige week contact op met de Dierenpolitie en de Dierenambulance, maar die gaven aan geen halen op te halen, aangezien deze niet plaatsbaar zijn. Daarom ging Alexandra zelf op zoek naar iemand in de buurt die het beestje zou kunnen adopteren. Ze plaatste een advertentie op Marktplaats en Facebook. "We vinden dit erg moeilijk om aan te zien, maar kunnen hem zelf niet houden," vertelde ze vorige week. 

Donderdagmiddag was de haan echter ineens verdwenen. "Wij vreesden het ergste, maar gelukkig had de zoon van onze onderbuurvrouw hem kunnen lokken en vangen. Hij krijgt nu hopelijk een mooie toekomst bij een tuindersbedrijf, die al enkele hennen heeft. Ik ben blij dat hij niet meer langs de drukke weg zwerft!"