Het vuur breidde zich vrijdag uit over een oppervlakte van 30 bij 100 meter.
Het vuur breidde zich vrijdag uit over een oppervlakte van 30 bij 100 meter. (Foto: VRPress)

Brandweer kreeg duinbrand bij slag Watertoren snel onder controle

Vorige week vrijdagmiddag 29 juli brak er een middel duinbrand uit bij slag Watertoren. Dankzij het snelle optreden van de brandweer kon het vuur snel worden geblust. 

Brandweereenheden werden omstreeks 13:40 uur gealarmeerd vanwege de duinbrand. Een toevallige passant had de beginnende duinbrand ontdekt ter hoogte van slag Watertoren, in de berm naast het fietspad. Hij probeerde in eerste instantie het vuur zelf te blussen. Toen dat niet lukte, heeft hij de hulpdiensten gebeld. 

Bij aankomst van de brandweer was het vuur, door de noordenwind die toen waaide, inmiddels de duinen opgeklommen. De brand breidde zich uit over een oppervlakte van 30 bij 100 meter. In verband met de droogte werd snel opgeschaald naar een middelbrand, waarbij een derde blusvoertuig moest komen. In eerste instantie bleek die inzet niet nodig, al is het derde voertuig later wel alsnog opgeroepen voor het nablussen. Want hoewel de brandweer het vuur vrij snel na aankomst onder controle kreeg, is zij geruime tijd bezig geweest met het nablussen. 

Wat de brand precies veroorzaakt heeft, is op dit moment niet bekend.