Afbeelding
(Foto: )

Onderlinge wedstrijden DOS Monster

Op zaterdag 10 december worden er weer, voor het eerst na de Coronatijd, Onderlinge Wedstrijden gehouden. Deze worden gehouden in sporthal De Wielepet. Tijdens de Onderlinge Wedstrijden zullen alle recreatiekinderen (jongens en meisjes) laten zien op welk niveau ze nu turnen. Dit jaar zal er, in tegenstelling tot voorgaande jaren, geturnd worden volgens het nieuwe systeem “Kleuren Turnen”.

Kleuren Turnen in het kort

Elk turnniveau heeft een eigen kleur. De kleur lila is voor de jongste leden en staat voor motorische ontwikkeling. Paars is voor beginners, daarna krijg je blauw, groen, oranje en geel, afhankelijk van het niveau van de turn(st)ers. De basisonderdelen van het Kleuren Turnen op de turntoestellen zijn: steunen, rollen, duikelen, springen, balanceren, zwaaien en gymnastisch. Deze worden uitgevoerd op diverse turntoestellen. In het jaar zijn er meerdere meetmomenten. De kinderen kunnen goud, zilver of brons behalen op hun niveau en krijgen een diploma.

Op de Onderlinge Wedstrijden zijn er twee wedstrijdrondes. Van 08.30 tot 10.00 uur turnen de meisjes 6 -9 jaar, kleuters en de jongens en van 10.30 uur tot 12.30 uur turnen de Jong Talenten, recreatie 9-11 jaar, turn-gym en Funturnen. Tussen 10.00 en 10.30 uur is de prijsuitreiking van de eerste ronde, afgewisseld met 2 demo’s van de dansgroepen en de trekking van de DOS Monster loterij.


Bent u nieuwsgierig geworden naar de prestaties van de leden van DOS Monster of wilt u bij de trekking van de loten aanwezig zijn, dan bent u van harte welkom bij dit evenement!