Nieuwe poging voor tweede ontsluiting woonwijk Duingeest

Al meermaals hebben bewoners van woonwijk Duingeest in Monster geklaagd over het feit dat er slechts één ingang/uitgang is naar de Emmastraat. Dat is volledig terecht, vindt de fractie Westland Verstandig. 

"De huidige situatie schreeuwt om een oplossing," stelt WV in schriftelijke vragen aan het college. De fractie vindt dat zowel de provincie als de gemeente hier werk van moet maken, en vraagt alsnog om een tweede uitgang/ingang tot de woonwijk. 

"De gemeente heeft zelfs veel meer woningen laten bouwen dan aanvankelijk voorzien was en de ontwikkelaar is daar de gemeente nog steeds dankbaar voor. Het toenmalige gemeentebestuur had de financiële voordelen om meer woningen te bouwen moeten afromen door de ontwikkelaar te laten bijdragen aan een betere ontsluiting. Helaas is dat niet gebeurd," stelt WV. 

De fractie vraagt tevens van het college om deze kwestie voor te leggen aan de provincie en na te gaan onder welke condities de provincie akkoord gaat met een nieuwe ontsluiting op de (nu nog) provinciale weg.