Afbeelding
(Foto: )

CDA Westland wil bedrijfslocaties omzetten tot woonlocaties

Een vrijgekomen bedrijfslocatie aan de Rijnweg heeft geleid tot vragen over hoe proactief door het college wordt aangestuurd op nieuwe woonlocaties binnen de kernen, op plekken waar zich nu nog bedrijvigheid bevindt.

De fractie van CDA Westland vraagt in schriftelijke vragen aan het college aandacht voor het benutten van kansen tot bouw van woningen en appartementen op locaties met een bedrijfsbestemming. Met de unanieme aanvaarding van de door het CDA ingebrachte motie “omzetten van verouderde bedrijfs- en winkellocaties naar wonen” werd duidelijk dat deze wens raadsbreed aanwezig is. 

'Gemeente mag zelf initiatief nemen'

Inmiddels zijn diverse locaties omgezet. Voorbeelden van herontwikkelingen naar woonlocaties zien we onder meer aan de Frederik Hendrikstraat in Naaldwijk en Oldebarneveldstraat in Honselersdijk. Sinds kort staat staat ook een pand aan de Rijnweg in Monster leeg. Het CDA wil weten of het college hier al van op de hoogte is, en of zij van plan is te onderzoeken of 'een eigenaar van een bedrijfslocatie voor een alternatieve aanwending kan worden geënthousiasmeerd'. De fractie is benieuwd of het college haar mening deelt dat de gemeente zélf initiatief mag nemen om het draagvlak voor een aanvraag tot bestemmingswijziging te onderzoeken.