Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op 10 en 11 september.
Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op 10 en 11 september. (Foto: PR)

Open Monumentendag 2022

Op zaterdag 10 en zondag 11 september vindt de 36e editie van de Open Monumentendag plaats. Dan is een deel van de maar liefst 300 monumenten in Westland vrij te bezoeken.

Molen De Vier Winden, de Timmerwerf en de Sint Jan de Doperkerk. Alle drie zijn monumenten in Westland. Wist u dat het Westland zeker 300 monumenten kent? Sommige daarvan zijn rijksmonumenten, andere gemeentelijke monumenten. 

Open Monumentendag geeft een mooie kans om kennis te maken met het culturele erfgoed dat Westland te bieden heeft. Elk monument draagt geschiedenis met zich mee. Geschiedenis die Westland gevormd heeft tot de gemeente die het nu is. Jaarlijks werken vrijwilligers van de kernen en monumenten samen met de Stichting Monumentaal Westland hard aan de organisatie van Open Monumentendag. Dit jaar is het thema van Open Monumentendag ‘duurzaamheid’. Dit jaar wordt dat thema ingevuld in samenwerking met bijvoorbeeld kringloopwinkel Habbekrats en het repair café. Wist u dat een aantal molens nog steeds meel malen? Daar worden ambachtelijk pannenkoeken van gebakken. Wist u dat als u een monument bezit, u van harte uitgenodigd bent om deel te nemen? Foto’s of informatieborden over uw monument behoren tot de mogelijkheden. De historische vereniging van uw kern kan u van informatie voorzien over de organisatie van Open Monumentendag in uw kern. Wist u dat u de Stichting Monumentaal Westland gemakkelijk kunt bereiken via monumentaal.westland@gmail.com? Meer informatie is te vinden op www.monumentaalwestland.nl. Met z’n allen werken we aan het behoud van de Westlandse geschiedenis.