Bijdrage van de kerk

Een nieuw jaar zijn wij ingegaan. Kerstfeest 2021 ligt achter ons. In de meeste kerken gaat het nu een aantal maanden in de diensten over leven en werk van Jezus. 

Jezus op een bruiloft

Kerkdiensten kunnen trouwens, zeker sinds de coronasituatie, meestal meegekeken worden. De kerkdrempel is daardoor heel laag. Wees welkom!

Johannes in zijn beschrijving van het leven en het werk van Jezus, meldt als eerste dat Jezus naar een bruiloft ging. Nogal wat niet-christenen denken niet meteen bij het christelijk geloof aan zoiets moois en feestelijks. Het gaat dan over die toch wel bij heel wat mensen bekende geschiedenis dat Jezus het feest gaande hield. Op de bruiloft in Kana, een plaatsje in Galilea. Toen de wijn op was, veranderde Jezus zo wonderlijk water in wijn. Dat was het eerste wonder dat Jezus in het openbaar deed.

Johannes schrijft bijzonder en opvallend dat dit het begin, dat betekent eigenlijk het kenmerk of keurmerk van Jezus’ handelen was en is. Waar bij ons het feest stokt en dat gebeurt zo makkelijk op allerlei manieren, kan en wil Jezus wat doen. Wij mensen kunnen zo vastlopen.

Hoeveel feest is er al niet gestokt door het coronavirus. Als God almachtig is, en dat geloof ik, laat Hij dus op z’n minst dat virus toe. Ja, dat geeft bij ons strijd. Wij mogen met die strijd naar God gaan in ons bidden. Tegelijk geloof ik dat Jezus bij machte is, wat bij ons hierin vastloopt weer op gang te brengen. En dat Jezus dat wil doen. Zo leer ik Jezus kennen in de Bijbel, in deze geschiedenis.

Ik weet niet hoe uw en jouw leven op dit moment is. Er zijn wel mensen die zelfs vinden dat heel het leven tegenvalt. En als je dan niet van meer weet dan dit leven alleen.

Over een bruiloftsfeest gesproken, de Bijbel spreekt over leven na de dood en gebruikt ook daarvoor het beeld van een bruiloft. Daar is de liefde dan volkomen. Jezus is daar zelf de bruidegom en Zijn gelovigen zijn daar Zijn bruid. Veel heeft Hij toen Hij op aarde was voor hen over gehad. De liefde van de gemeente tot Jezus zal daar volkomen zijn. En Jezus’ liefde voor Zijn bruid was al volkomen.

Vanuit dat beeld kun je dus ook echt zeggen dat het wonder van Jezus op die bruiloft veelzeggend was. Hij wil het voor eeuwig voor ons tot een bruiloftsfeest maken. Misschien is dit alles voor u en jou die Jezus nog niet kent reden om je in Hem te verdiepen. Kerken willen daar zeker bij helpen. Kerken willen er immers op allerlei manieren ook voor anderen zijn.


Ik wens u en jou een heel goed 2022 en een leven dat lang, eeuwig duurt!

Ds. M.J.(Johan) Tekelenburg, predikant hervormde gemeente Monster, Grote Kerk.


Hersenstichting zoekt collectanten

De collecte van de Hersenstichting is in 2022 van 31 januari tot en met 5 februari. Daarvoor zijn we op zoek naar mensen die samen met ons collecteren voor iedereen met een hersenaandoening.  

U kunt ook helpen! Word collectant door mee te doen aan de collecteweek in uw eigen woonplaats. U kunt zelf aangeven waar en hoe lang u wilt collecteren. Meer informatie en aanmelden? Bel Lisette van Beekom via 06-33323384