Mogen de lotenverkopers uit de gemeente Westland dit jaar ook weer op uw steun rekenen?
Mogen de lotenverkopers uit de gemeente Westland dit jaar ook weer op uw steun rekenen? (Foto: Merel v. Dooren)

Verenigingen doen mee aan Grote Clubactie

Zaterdag 24 september startten 40 verenigingen uit Westland met de verkoop van loten voor hun club. 

Wat 50 jaar geleden in 1972 is begonnen als een lokale loterij, is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland.

Voor veel Nederlanders is ‘hun club’, ook anno 2022, onmisbaar. Verenigingen zorgen voor sociale samenhang, het zijn plekken waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar het eigen talent wordt ontdekt en gezamenlijk mooie momenten worden beleefd. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen. Het lokale karakter is nog steeds de grote kracht: je koopt een lot van een bekende om een plaatselijke vereniging te ondersteunen. Zo geven de vrijwilligers de eigen sportvereniging, hobby- of culturele clubs, carnavals- of muziekverenigingen - een financieel steuntje in de rug.

De lotenverkoop loopt van zaterdag 24 september tot maandag 21 november, de trekking is op 6 december. Een lot kost € 3. Je kunt contant afrekenen, betalen via een machtiging voor een eenmalige incasso of digitaal via een QR code op het verkoopboekje. De verkopers kunnen bovendien via een eigen verkooppagina een verkooplink delen via WhatsApp. Van elk verkocht lot van € 3 gaat € 2,40 (80%) direct naar de clubkas. De Grote Clubactie is daarmee dé loterij in Nederland die per verkocht lot het hoogste percentage uitkeert aan clubs. In Monster en Poeldijk doen SC Monster, Odes Operette Vereniging, de Westlandse Harmonie, Tennisvereniging Verburch, Sportvereniging Verburch, SV Verburch afd. Handbal en Gymnastiek- en Turnvereniging Verburch mee.