Enkele vrijwilligers werden extra in het zonnetje gezet.
Enkele vrijwilligers werden extra in het zonnetje gezet. (Foto: PR)

De Zonnebloem viert 50-jarig jubileum

Op woensdag 21 september was het Zonnebloemdag. Bij de Fata Morgana in de Choorstraat stroomden vanaf 10.15 uur de mensen binnen: heel veel deelnemers en vrijwilligers. 

De vrijwilligers waren gehuld in een nieuw geel poloshirt met een prachtig Zonnebloemembleem. Bij de deur van de Fata stonden twee vreemd uitgedoste dames met een kinderwagen, die op clowneske wijze de deelnemers welkom heetten. Vrolijkheid alom. 

Programma

Om 11 uur begon dan het officiƫle programma met een welkomstwoord van de voorzitter Bep van Rest. Nadat alle gasten, vrijwilligers en afgevaardigden van het regiobestuur hartelijk waren verwelkomd, werd mevrouw C. van Wissen extra in het zonnetje gezet. Zij was 50 jaar geleden betrokken bij de oprichting van Zonnebloem afdeling Monster/Ter Heijde samen met nog 4 dames. Zij is echter de enige die nu na zoveel jaar nog steeds een Zonnebloemen is, niet meer als vrijwilligster, maar als zeer gewaardeerde gast. Natuurlijk kreeg zij bloemen overhandigd. Bloemen waren er ook voor mevrouw J. van Akkeren en mevrouw A. de Jong, die beiden al meer dan 30 jaar actief zijn bij de Zonnebloem.

Na de koffie met heerlijk lepelgebak zorgden de clowns dat het steeds gezelliger werd in de zaal. Om 12:30 uur zou de lunch klaar staan in gebouw Ojos, maar natuurlijk eerst proosten met elkaar op de Zonnebloem. Nadat iedereen een heerlijke kop soep en broodjes had verorberd, ging het weer richting Fata, waar de zang van de Picaloco`s de gasten al tegemoet kwam. Wat genoot ieder van de twee dames, die gezellige liederen van toen en nu ten gehore brachten. Bovendien werd er weer een lekker glaasje geschonken en gingen de vrijwilligers met hapjes rond. De sfeer was geweldig, de vrijwilligers liepen polonaise tussen de deelnemers door, die hen met handgeklap begeleidden. Als klap op de vuurpijl werd er nog een echt Zonnebloemlied gezongen, waarvan ieder het refrein mee kon zingen. En zo eindigde een geweldige feestdag met: Zonnebloem wat ben je prachtig.