V.l.n.r: Jochem Immerzeel (stichting Westlandpas), Marianne Blewanus (vrijwilliger Re-Sell) en Chris van der Meer (eigenaar Top1Toys).
V.l.n.r: Jochem Immerzeel (stichting Westlandpas), Marianne Blewanus (vrijwilliger Re-Sell) en Chris van der Meer (eigenaar Top1Toys). (Foto: Thierry Schut)

Re-Sell overhandigt €22.125 aan WestlandPas

Vrijdag 23 september heeft Jochem Immerzeel van stichting Westlandpas een cheque ter waarde van €22.125 euro ontvangen van Re-Sell. 

De kringloopwinkel uit ’s-Gravenzande heeft ervoor gekozen om een deel van hun inkomsten te schenken aan de kinderen van Westland. Het geld wordt verdeeld over de kinderen die gebruik maken van het KindPakket op de WestlandPas. Op hun pas komt € 25 te staan als tegoed. Met dit geld (ook wel het ‘Doe Mee geld’ genoemd) kunnen deze kinderen iets kopen in een van de deelnemende speelgoedwinkels, of kunnen zij dit gebruiken om vrij te zwemmen bij een van de Westlandse zwembaden.

Blij verrast

Wethouder Barend Rombout (Zorg en Welzijn) was niet aanwezig zijn, maar laat weten blij verrast te zijn met deze bijdrage. “Wij vinden het belangrijk dat elk kind mee kan doen met zijn of haar leeftijdsgenootjes. Het is een ontzettend mooi gebaar om geld te doneren aan de kinderen die het nodig hebben. Door de donatie van Re-Sell kunnen deze kinderen zelf iets kiezen wat zij leuk vinden.“

Doneren

Dankzij de inzet van alle vrijwilligers kan Re-Sell jaarlijks het grootste deel van haar inkomsten aan goede doelen doneren. "Wij bestonden 2 jaar geleden 10 jaar. Omdat in die tijd corona ook ons parten speelde, konden we minder doneren en besloten we voorlopig alleen voor Westlandse doelen te kiezen. Wij zijn blij dat we juist nu deze kinderen kunnen verrassen met iets extra's,” legt bestuurslid Corine Weterings uit.