Sarah en Abraham wonen drijvend achter de ‘Monstermuur’


Ton ter Heijden

Wie vanaf de Noordzee het strand van Monster nadert ervaart een rigoureuze metamorfose. Het is dan ook 2072 en een gigantische zeedijk omarmt een binnenmeer met volwassen geworden zandmotor. Dit Monstermare strekt zich uit tussen de pieren van Hoek van Holland en Scheveningen. Via een getrapte doorsteek kan men ter hoogte van de Molenslag het binnenmeer bereiken. Daar worden eb en vloed nog eens extra geneutraliseerd door anti-golfslagpontons, waarbinnen door omgekeerde osmose van zout water zoet water wordt gemaakt.

Verder is de acht meter hoge zeedijk voorzien van 

250 geïntegreerde verticale-as-windturbines, die o.a. energie leveren aan de ‘ontziltingsfabrieken’. Maar . . . dat niet alleen. Op het binnenmeer wordt gewoond! En wel in ‘homedrones’, die hun benodigde energie via lasertechnieken betrekken ‘uit de dijk’. De drijfschillen van de homedrones zijn volledig 3D-geproduceerd, terwijl bij de binnencompartimentering gebruik is gemaakt van ultra-lichte materialen, zoals titanium en microlattice. De woonoppervlakte bedraagt bij een middellijn van 10 meter ruim 75 vierkante meter. Het uitklapbare rotorkwartet maakt het mogelijk om – na loskoppeling van de verankering – transport door de lucht te activeren. Hierbij is alleen wel toestem-

ming nodig van de verkeerstoren, die is ondergebracht in de van functie gemuteerde watertoren in het Solleveld. Men verhuist dus door de lucht naar andere binnenmeren, die zich bij Walcheren en Den Helder bevinden.

Buitengaats verzorgt een hoover-drone een lijndienst met Hoek van Holland en Scheveningen. Andere ontwikkelingen zijn het “diepwonen’ (het omgekeerde flatstapelen) en de aanleg van een magneetzweeftrein door een vacuümbuis (hyperloop); men verplaatst zich hierbij met 1100 km. per uur. U ziet . . . er staat ons nog heel wat te wachten!