De uitreiking vindt plaats in de Hervormde Kerk in Ter Heijde.
De uitreiking vindt plaats in de Hervormde Kerk in Ter Heijde. (Foto: FB)

Drie genomineerden voor Oud Westlandprijs

De jury van de Oud Westlandprijs heeft uit negen inzendingen drie kandidaten genomineerd voor de Oud Westlandprijs 2022. De kandidaten zijn Chris Batist, de stichting Joods Westland en Ton Immerzeel. Op zaterdag 19 november zal de winnaar bekend worden gemaakt tijdens een bijeenkomst in de Hervormde kerk in Ter Heijde.

De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Westlandse geschiedenis en het historisch erfgoed. Dit jaar vindt de uitreiking voor de vijfde keer plaats. De winnaar krijgt een oorkonde en een bedrag van € 500.

Chris Batist zorgde ervoor dat de Historische Vereniging Wateringen (HVW) meer naar buiten trad door de lokale geschiedenis bij de mensen te brengen en toegankelijker te maken voor de Wateringse en Heulse (oud-)inwoners. Verder was hij actief als vrijwilliger in het erfgoedveld. Van 2001 tot 2009 was hij voorzitter van de Studiegroep Genealogie Westland en hij heeft zich ingezet voor het behoud van de veiling te Kwintsheul.

De Stichting Joods Erfgoed heeft een vergeten geschiedenis weer voor het voetlicht gebracht en heeft zich met succes zich voor het behoud van de Joodse begraafplaats te Naaldwijk.

Ton Immerzeel heeft zich naast zijn betaalde functie bij het Westlands Museum voor Streek en Tuinbouwhistorie of Westlands Museum jarenlang ingezet voor het behoud van het archeologisch erfgoed in het Westland. Ruim voor zijn aantreden bij het Westlands Museum was hij coördinator van de Werkgroep Oudheidkundig Bodemonderzoek en later actief bij de Archeologisch Werkgemeenschap Nederland (AWN). In die hoedanigheid was en is hij ook nu nog betrokken bij veel Westlandse opgravingen en archeologische waarnemingen. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 19 november om 16.00 uur in de Hervormde kerk in Ter Heijde. Inloop vanaf 15.30 uur.