Bijna de helft van de Westlanders voelt zich weleens eenzaam.
Bijna de helft van de Westlanders voelt zich weleens eenzaam. (Foto: Vitis Welzijn)

Activiteitenbudget tegen eenzaamheid

In de zomerperiode ervaren veel thuiswonende ouderen eenzame momenten. Om dat tegen te gaan moedigt Vitis Welzijn organisaties maar ook particulieren aan om activiteiten voor ouderen te organiseren. Vanuit de gemeente is hiervoor financiële ondersteuning beschikbaar gesteld, om eventuele drempels verder weg te nemen. Aanvragen van budget kan vanaf nu op de www.vitiswelzijn.nl.

Actie

"Het is soms een grote stap om als eenzame oudere deel te nemen aan een activiteit. Alles is nieuw en je kent vaak niemand. Daarom vragen we ouderen met een sociaal netwerk oog te hebben voor mensen die mogelijk vereenzamen. Door anderen te enthousiasmeren mee te gaan, kan er een drempel verdwijnen bij degene die eenzaam is. Juist een gesprekje kan net dat extra zetje geven,” aldus Jolanda Grootscholte, coördinator van het project.

Organiseer

Draagt u als particulier of organisatie ouderen een warm hart toe? Met het activiteitenbudget kunt u deze zomer leuke activiteiten organiseren om ouderen elkaar te laten ontmoeten. Denk bijvoorbeeld aan samen bewegen, koken of een leuke bingo. Voor het aanvragen van budget en de voorwaarden gaat u naar: www.vitiswelzijn.nl/activiteitenbudget.

Eenzaamheid

Bijna de helft van de Westlanders voelt zich weleens eenzaam. Daarom is deze zomer gestart met WIE, het Westlands Initiatief tegen Eenzaamheid. Het activiteitenbudget is daar een onderdeel van.