Poelie-toerist

In natuurgebied de Poelzone tussen Monster en ’s-Gravenzande kunt u ‘uitwaaien’ in een elektrokar. Vanaf 1 juli gaat de zespersoons golfkar van KBO-afdeling ‘Kas & Kust’ weer duurzaam rondrijden, waarbij naast de chauffeur vijf ‘opstappers’ kunnen genieten van deze langgerekte, groene oase met zijn unieke flora en fauna. 

Door Ton ter Heijden


Vóór de coronatijd zijn al de nodige trips uitgevoerd met na afloop verbaasde reacties van met name senioren, die onbekend waren met de metamorfose van dit voormalige tuinbouwgebied. Wandelaars, fietsers, scootmobielers maken al gretig gebruik van het slingerende fietspad met zijn nodige aftakkingen, waar je tot rust kan komen op een bankje om bijvoorbeeld watervogels of specifieke oeverbeplanting te observeren.


Heel opvallend is het waterpodium aan de Rettichlaan, waar koren of ‘frozen figures’ kunnen optreden. Voor elk wat wils dus!


Tijdens de uurlange trip in de buitenlucht geeft de chauffeur uitleg over opvallende details in het landschap, zoals de vleermuizenbrug, de vogelnesttorens of de paddenpoel. De Poelie (golfkar) start op werkdagen vanaf de voormalige Druiventuin aan Vlotlaan 535. Wel is reserveren noodzakelijk, maar dat kan eenvoudig via de website (poelzoneFF.nl). Een tocht met uitleg kost 5 euro per persoon. De Vriendenpas geeft recht op twee trips, waarbij 2 x 5 personen kunnen opstappen en de stuksprijs maar € 3,50 bedraagt. Deze Vriendenpas (35€) kan besteld worden via tel.nr.: 0618072576, waarna deze thuis wordt aangereikt.


Wilt u familie, kennissen of buren eens verrassen met iets bijzonders, dan ligt hier uw kans. Ook kan de natuurtoer in stilte worden uitgevoerd, bijv. ter herdenking aan een dierbare, ter bezinning of simpelweg om eens in de natuur tot rust te komen.


Ook iets insturen voor de rubriek 'Schrijvende lezers'? Stuur dan een mailtje naar redactie.moc@uitgeverijwestmedia.nl!