Nieuwe kunstgeschiedenis cursus

Op maandagmorgen 17 januari 2022 start de speciale cursus “Schilderstijlen in Nederland “ in het zalencentrum van de Ontmoetingskerk in Naaldwijk. Deze cursus duurt 5 weken. 

Tijdens deze cursus volgt u de ontwikkeling van de schilders in Nederland. Deze cursus begint met De Haarlemse School met o.a. Hendrick Goltzius en Karel van Mander. Daarna de Utrechtse caravaggisten. Nederlandse schilders trokken in de 16 de eeuw naar Rome.


De Bentvueghels (of Bentvogels) was de naam van een soort broederschap van Nederlandse kunstenaars in Rome, rond 1620 opgericht. De Leidse Fijnschilders worden opgevolgd door de schilders die tot het Hollands classicisme worden gerekend. 


Deze schilders kregen belangrijke opdrachten zoals het beschilderen van de Oranjezaal van paleis Huis ten Bosch. Caesar van Everdingen, Salomon de Bray en Pieter de Grebber behoorden tot deze groep. Afsluitend wordt aandacht geschonken aan de 19 de eeuw.


Om de cursus te kunnen volgen is de QR code is verplicht. Er is geen speciale vooropleiding vereist. Voor vragen, informatie en aanmelding kunt u gaan naar de website www.kunst-en-reizen.nl Ook kunt u bij de docent Wim Algera telefonisch 06-245-842-76 of 070-3867923 inlichtingen verkrijgen