Vierhonderd leerlingen namen deel aan het vliegerfeest.
Vierhonderd leerlingen namen deel aan het vliegerfeest. (Foto: PR)

Basisschoolleerlingen vliegeren erop los

Vierhonderd basisschoolleerlingen van zeven Westlandse basisscholen hebben vorige week woensdag leren vliegeren op het strand van Monster. 

De kinderen deden mee aan het Kiwanis vliegerfeest. "Dit is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij de kinderen vooral veel plezier hebben. Zo ervaren zij spelenderwijs hoe leuk vliegeren is en wat de wind doet," legt Janna Vermeulen uit, leerkracht van de Willemsschool in Monster. Stichting Kiwanis is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de wereld; kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Het motto van Kiwanis is 'serving the children of the world'. De goede doelen waar Kiwanis Westland zich voornamelijk op richt zijn voornamelijk lokaal, waarbij gezinnen en kinderen worden geholpen.

De groepen 4, 5 en 6 van verschillende Westlandse basisscholen namen deel aan het festijn. Enkele vliegeraars waren afkomstig van de Schakelklas Westland, waar vluchtelingenkinderen worden opgevangen totdat zij klaar zijn om door te stromen naar de basisschool. Om het feest compleet te maken, was de WOS mét cameraploeg aanwezig om verslag uit te brengen en de vrolijke kindergezichten vast te leggen. 

Een aantal leerlingen werden zelfs geïnterviewd door de WOS.