Monster won van LYRA en verstevigde de koppositie.
Monster won van LYRA en verstevigde de koppositie. (Foto: Hans Wüstefeld)

Sportclub Monster verstevigt koppositie

Op Sportpark Polanen heeft Sportclub Monster een flinke voorsprong op de achtervolgers na een zege op naaste belager Lyra. Naaldwijk kwam tegen Schipluiden niet verder dan een gelijkspel. Ook Duindorp sv tegen MVV’27 eindigde in balans.

Tekst: Roland van der Linden | Haaglandenvoetbal.nl

Al na drie minuten spelen nam de thuisploeg de leiding. Een hoekschop van Bas de Brabander werd door Jordi van Maanen tot treffer gepromoveerd. Sportclub Monster bleef de aanval zoeken, maar stuitte een aantal keren op de doelman van Lyra.

Na 25 minuten spelen viel de 2-0 door een doelpunt van Jesper Warbout.

Ook na de thee kreeg Sportclub Monster meteen een aantal kansen. Jordi van Maanen tekende in de 49e minuut voor de 3-0. De ploeg van trainer Marco Meijer bracht zichzelf nog bijna in de problemen. Met een kopbal van Ruben de Groot in eigen doel kwam de stand op 3-1. Even later was het weer bijna een eigen doelpunt, maar de bal werd gered door doelman Jari Baggerman: 3-1.

Verburch en KMD delen de punten

In een leuke streekderby verdeelden Verburch en KMD de zes doelpunten eerlijk. Na iets meer dan een half uur spelen kwam Verburch goed op stoom en scoorde binnen vijf minuten drie keer. Na de goals van Shane Bruinen, Vince van der Knaap en Serkan Tuzlacik scoorde vlak voor rust Jesse de Waard voor de Wateringers.

Na de doelwisseling kon KMD nog een punt uit het vuur slepen. Jules Maring en Arend Balijon zorgden voor een 3-3 score.