Sepp kreeg uit handen van de burgemeester een boek over dammen. Links jeugdcompetitieleider Frans Boers.
Sepp kreeg uit handen van de burgemeester een boek over dammen. Links jeugdcompetitieleider Frans Boers. (Foto: Fred vd Ende)

Burgemeester bij 100 jarige Damvereniging

Op zaterdag 19 november werd het 100-jarig bestaan van de Monsterse Damvereniging (MDV) gevierd. Na de opening door voorzitter Ed van der Meer nam burgemeester Bouke Arends die speciaal vanwege het eeuwfeest was gekomen, het woord.

Het jongste lid, de acht jarige Sep Schijber kreeg vervolgens uit handen van de burgervader het boek van Jannes van der Wal. Boeken van Tamme van der Let had Sep ondanks zijn jonge leeftijd al uitgespeeld.


Eerste zet van burgemeester

Hierna begonnen 57 dammers aan een groot sneldamtoernooi, maar niet eerder dan dat Nel Lindhout de spelregels had uitgelegd. De wedstrijdleiding verrichtte de loting voor de partijen met de computer zodat iedereen kon zien wie de tegenstander was. De eerste zet van het toernooi werd door de burgemeester gedaan. 

Winnaars

Uiteindelijk werden de winnaars van de verschillende groepen bekend: Nummer 1 in de A groep was Guido van der Berg uit Schiedam. Nummer 1 in de B groep Stan van der Meer en nummer 1 in de C groep Porter Richardson. 

De laatste twee zijn jeugdleden van de Monsterse Damvereniging. De avond werd afgesloten met een receptie voor de sponsors. Daarna was er nog een samenzijn met de leden en aanhang.

Afbeelding