Rettich-Vocaal

Wie over de Rettichlaan in de Poelzone fietst ziet halverwege een bijzonder bouwsel aan het water liggen. De een noemt het een steiger, de ander een natuurpodium, maar uitdagend is het. KBO-afdeling ‘Kas & Kust’ heeft hier vóór de corona-periode al koren laten optreden, zoals ‘Vivace’ uit Monster en ‘Onder zeil’ uit De Lier. 

Door Ton ter Heijden

Deze zomer wordt de vocale draad weer opgepakt en kunnen koren (tot 25 à 30 personen) hun beste beentje voor zetten voor familie, vrienden, kennissen, passanten tegen een kleine, financiële vergoeding. Op de ‘zangsteiger’ is vanzelfsprekend ook plaats voor kleine ensembles.

In overleg worden dag en tijd bepaald; een optreden duurt gemiddeld drie kwartier. Voor eventuele muzikale ondersteuning dient men zelf te zorgen. In de plaatselijke pers zal een week van tevoren aandacht worden geschonken aan dit ‘Zingen in de Poelzone’. 

Bij interesse in deze culturele ‘zomersurprise’ kan men mailen naar tonywest@hccnet.nl; ook kan vooraf het natuurpodium worden geschouwd om de mogelijkheden in te schatten. ‘Eenvoud is het kenmerk van het ware!’