Tijdens de Wielerronde zullen straten in het centrum worden afgesloten.
Tijdens de Wielerronde zullen straten in het centrum worden afgesloten. (Foto: Archief)

De 59ste Wielerronde staat voor de deur

Op woensdag 13 juli is het zo ver: dan wordt de 59ste Wielerronde van Monster gereden! Het belooft weer een sportieve dag met een gevarieerd programma te worden. 

Zoals gewoonlijk wordt het event georganiseerd door Stichting Wielerronde Monster, in samenwerking met Stichting Wieler Evenementen Westland, en ook dit jaar wordt er gereden door de straten van het centrum. Het startpunt en de finish van het parcours bevinden zich ter hoogte van het Chinese restaurant Oost Garden in de Acaciastraat. Vanaf daar volgt het parcours de route via de Hortensiastraat, het Kerkpad, de Herenstraat, het Kerkplein, de Choorstraat, de Burg. Kampschoerstraat, de Van Bemmellaan, het Burg. Woutersplein, om tot slot weer terug te komen bij de Acaciastraat. 

Programma

Het programma gaat officieel van start om 13.45 uur. Dan starten de Nieuwelingen meisjes met de 40 km. Om 15:15 uur starten vervolgens UCI Elite Club/Bel.Club/UCI Vrouwen met de 60 km en om 17.00 uur gaat de Dikke Banden Race voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar van start. Voor deze race is een fiets vereist met een banddikte van 28 millimeter. Racefietsen zijn niet toegestaan; gewone fietsen, mountainbikes en citybikes wel. Inschrijven voor de Dikke Banden Race is mogelijk vanaf 16.30 uur. Tijdens de race zal er ook een live DJ aanwezig zijn om de boel feestelijk te ondersteunen. 

Om 18.15 uur gaan tot slot de Regiorenners B (30 km) van start, gevolgd voor de Regiorenners A (35 km), die starten om 19.00 uur. 

Verkeerssituatie 

De organisatie waarschuwt omwonenden en overige inwoners van Monster alvast dat het parcours tijdens de Wielerronde om 12.30 wordt afgesloten. Omstreeks 21.00 uur zullen de betreffende wegen weer worden opengesteld voor het verkeer.

De organisatie roept daarom aan werkgevers op om hun personeel hiervan op de hoogte te stellen, zodat zij, indien zij met de auto naar hun werk komen, hun auto niet op het parcours of de daarin gelegen straten te parkeren.