Succesvolle promotie van de Buurtpreventie tijdens feestweken

Tijdens de feestweken in de kernen van Monster en Ter Heijde heeft de Buurtpreventie Monster – Ter Heijde op verschillende momenten bijdragen geleverd aan een gezellig verloop van de kermis en de braderie. Tijdens de braderie had de Buurtpreventie bovendien een promotiekraam gecombineerd met de wervingsactie voor versterking van onze Buurtpreventie.

Veel leden leverden hun bijdragen aan de verschillende activiteiten: het surveilleren tijdens de kermis en de braderie, het plaatsen en controleren van de wegafzettingen op de aangegeven plaatsen en tijden en de wegafzettingen zodra het kon aan de kant zetten. Op vrijdag en zaterdag bemensten de leden ook de promotiekraam. Op vrijdagmorgen werkte het weer niet helemaal mee, verder was het tijdens de feestweken prima weer voor een  kermis en de braderie.

De ogen en oren van het dorp

Tijdens deze wervingsactie hebben een aantal mensen aangegeven belangstelling te hebben om meer van de buurtpreventie te willen weten. Zij worden binnenkort benaderd om onder meer een surveillance mee te gaan.

Het werk

Soms wordt er wel eens gezegd dat de Buurtpreventie de oren en ogen van de samenleving is. Leden van de Buurtpreventie lopen in tweetallen en in herkenbare kleding drie keer per week in de avonduren door het dorp (Monster en Ter Heijde) of fietsen door de buitenwijken. Als er verdachte omstandigheden zijn, of als mensen rommel maken of zich misdragen, dan spreken zij hen hierop aan. In ernstige gevallen bellen ze met de wachtcommandant van de politie, al komt dit weinig voor.

Het Buurtpreventie-team Monster - Ter Heijde kan echter nog meer versterking gebruiken. Heeft u weleens nagedacht over de waarde van de Buurtpreventie en of u hieraan nu en in de toekomst een bijdrage kunt leveren?

Versterking gezocht

Mocht u overwegen om de Buurtpreventie Monster - Ter Heijde te komen versterken of meer informatie wensen, neem dan gerust contact op per telefoon via 06-20657267 of email via buurtpreventiemonsterth@gmail.com. 


Meer informatie kunt u tevens vinden op de website: www.buurtpreventiemonsterterheijde.nl.